2006

_loc_kruisheuvelkerk

Kerstnachtdienst Kruisheuvelkerk, Leidschendam
Voix Jolies verzorgde de muziek tijdens de kerstnachtdienst in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam met prachtige kerstliederen als Dixit Maria van Hassler, A boy was born van Britten, O magnum mysterium van De Victoria en Hodie Christus natus est van Poulenc.
Datum: zondag 24 december 2006
Locatie: Kruisheuvelkerk, Leidschendam

 

 

 

 

_loc_kurhaus

Kerstoptreden Kurhaus
Dit was het 25-ste en voorlopig laatste VJ-optreden op kerstavond in het Kurhaus Hotel. Het programma omvatte zoals gebruikelijk een gevarieerd programma met zowel oude kerstliederen, beroemde Engelse carols maar ook Amerikaanse moderne zetttingen van vaak oude kerstmelodieën. Enkele stukken werden op de piano begeleid door dirigent Benjamin Bakker.
Datum: zondag 24 december 2006
Locatie: Kurhaus, Scheveningen

 

 

 

20061222_poster_k

_loc_twoudt_avondKerstconcert, ’t Woudt
Voix Jolies werd door Rotaryclub ‘Het Westland’ uitgenodigd om net als in 2005 het jaarlijkse kerstconcert in ’t Woudt te verzorgen. Het koor zong oude en nieuwe kerstmuziek, zowel arrangementen van Nederlandse kerstliedjes als Engelse carols. De organist was dit jaar Albert Moerman. Gezamenlijk werd Christmas Night van John Rutter uitgevoerd.
Datum: vrijdag 22 december 2006
Locatie: Woudtse kerk, ’t Woudt

 

 

20061111_poster_k

Lustrumconcert, Oude Kerk, Voorburg

Voix Jolies vierde het 10-jarig bestaan op zaterdag 11 november 2006 met een lustrumconcert in de Oude Kerk. Het koor bracht een afwisselend programma met a capella muziek: oude muziek, Duitse Romantiek, Franse 20ste eeuw, Nederlandstalige muziek en Hollandse meesters. Onder andere Brahms, Duruflé, Strategier, Verhulst en Rheinberger stonden op het programma.
Na het concert werd het lustrum gevierd met een druk bezochte borrel in de Voorhof die dezelfde middag na een grondige verbouwing was heropend.
Datum: zaterdag 11 november 2006
Locatie: Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg

 

 

_loc_oranjehotel

Herdenkingsbijeenkomst Oranjehotel, Scheveningen
Het Oranjehotel in Scheveningen was in de Tweede Wereldoorlog de gevangenis waar Nederlanders die zich, op wat voor manier ook, tegen de Duitsers verzetten werden opgesloten voor verhoor en berechting. Voix Jolies trad op bij de jaarlijkse herdenking, georganiseerd door de Stichting Oranjehotel.
Op het programma stonden Pater Noster van Albert de Klerk en Psaume 121 van Daan Manneke.
Datum: zaterdag 30 september 2006
Locatie: Penitentiaire Instelling Haaglanden in Scheveningen

 

 

 

20jjmmdd_poster_k‘Koren zingen voor ouderen’
In het kader van het project ‘Koren zingen voor ouderen’ van Fonds1818 verzorgde Voix Jolies een optreden in Verzorgingstehuis Schoorwijck in Leidschendam.

Voix Jolies bracht een zeer gevarieerd programma met muziek van de 16de tot de 20ste eeuw.
Datum: zondag 10 september 2006
Locatie: Verzorgingshuis Schoorwijck, Zaagmolenstraat 96, Leidschendam

 

 

 

20060701_poster_k

20060701_foto-kBenefietconcert Oude Kerk

Op zaterdag 1 juli gaf Kamerkoor Voix Jolies een concert in de Oude Kerk in Voorburg. Dit concert vond plaats in het kader van de geldinzamelingsactie ten behoeve van de renovatie en uitbreiding van het bijgebouw de Voorhof. Voix Jolies had een afwisselend programma met muziek van Elgar, Finzi en Rorem maar ook klassiekers als ‘The long days closes’ en ‘Over the rainbow’ in bewerking voor a capella koor stonden op het programma.

 

20060504_poster_k

p007_1_11Requiem Duruflé

In het derde herdenkingsconcert op rij stond het Requiem van Maurice Duruflé centraal. Het koor werd daarbij op orgel begeleid door de bekende organist Jan Hage. Verder stond het Stabat Mater van Joseph Rheinberger op het programma. Het concert werd sfeervol afgesloten met Pater Noster van Duruflé.

Ook dit herdenkingsconcert was mede dankzij financiële steun van de gemeente gratis toegankelijk.

 

20060411_poster_kMatthäus lezing

Op dinsdag 11 april gaf Aviva Boissevain een lezing over de Matthäus Passion in de Doopsgezinde Singelkerk te Amsterdam. In de lezing werd uitgelegd waar de Matthäus Passion over gaat, hoe het werk in elkaar zit, welke tradities rondom passiemuziek bestaan en nog veel meer. De lezing werd opgeluisterd met muzikale voorbeelden, gezongen door Kamerkoor Voix Jolies en enkele leden van de Doopsgezinde Kerk te Amsterdam. Het geheel stond onder leiding van dirigent Benjamin Bakker.
Voix Jolies zong een aantal van de typerende koralen en koren uit de Matthäus Passion zoals ‘Herzliebster Jesu’, ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ en het slotkoor ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’. Het geheel werd begeleid door de vaste organist van de Singelkerk, Dick Klomp.