2003

_loc_kurhaus (2)Kurhaus, kerstavond 2003

Natuurlijk zong Voix Jolies ook dit jaar op kerstavond in het Kurhaus in Scheveningen. Het repertoire omvatte bekende kerstmuziek in gevarieerde bewerkingen. Deze traditie die in 1979 al begon wordt ook in 2004 voortgezet.

 

 

 

 

 

 

20031212-poster-k20031212-krant-sKerstconcert met Kamerkoor Ad Novum

Op vrijdag 12 december werd samen met Kamerkoor Ad Novum (o.l.v. Ad de Groot) een concert gegeven in de Oude Kerk in Voorburg.
Voor een vrijwel uitverkochte kerk brachten beide koren een afwisselend programma waarbij organist Aart de Kort voor de intermezzi en begeleiding zorgde.

 

 

 

 

_loc_hhkerk
Bach cantate

Met begeleiding door trompet, cello, contrabas en orgel heeft Voix Jolies de cantate “Ein feste Burg ist unser Gott” (BWV 80) van J.S. Bach uitgevoerd in de Hulp en Heil kerk op het terrein van de Robert Fleury Stichting in Leidschendam.

Daarnaast zong het koor Kyrie uit de Mis voor vier stemmen van Byrd en Pater Noster van Duruflé.

 

 

 

20030629-poster-k

 20030629-krant-kConcert in Leidschendam

Op zondagmiddag 29 juni presenteerde Voix Jolies het repertoire dat ook in Tsjechië is uitgevoerd. Ondanks het fraaie zomerweer was het publiek naar de Dorpskerk “De Peperbus” in Leidschendam gekomen waar het koor onder leiding van Benjamin Bakker het volgende programma ten gehore bracht:
Pater Noster – Maurice Duruflé
Mass for four voices – William Byrd
Ubi caritas – Maurice Duruflé
Four pieces for mixed choir – Antonín Dvorák
Sieben Lieder für gemischten Chor – Johannes Brahms
Nederlandse volksliederen – bew. Jetse Bremer

 

p026_1_03Koorreis naar Hranice (Tsjechië)

Van woensdag 11 tot zondag 15 juni 2003 was het koor weer op reis. Voix Jolies heeft samen met drie andere lokale koren concerten gegeven in Olomouc, Vsetin en Hranice.

Behalve het plezier dat Voix Jolies mocht beleven in de concerten voor een steeds enthousiast publiek heeft het koor genoten van de gastvrije ontvangst en de activiteiten die door waren georganiseerd door Harmonia, het koor uit Hranice waar Voix Jolies te gast was.
Natuurlijk werd er niet alleen tijdens de concerten maar ook tijdens de dagelijkse repetities en bij iedere gelegenheid die zich voordeed gezongen.

De reis was een groot succes en een inspiratie voor het concert dat kort daarop in Leidschendam plaats vond.