Agenda

Adieu VJ…

‘save the date’

Beste VJ’ers van toen en nu,

Afgelopen september hebben de leden van Voix Jolies moeten vaststellen dat er geen toekomst meer is voor het kamerkoor en de vereniging moet worden ontbonden.

Zo komt er na 57 jaar helaas een einde aan wat eens door Ad de Groot in 1966 werd opgericht als het Voorburgs Jongerenkoor en vanaf 1996 als kamerkoor Voix Jolies nog 26 jaar kon voortbestaan.

Omdat VJ zo’n bijzondere geschiedenis heeft en bij velen speciale herinneringen oproept hebben we besloten dat het einde van de vereniging niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Daarom organiseren we op zaterdag 24 februari 2024 in de Oude Kerk van Voorburg o.l.v. van Frank de Groot: ‘Adieu VJ’.

We willen graag met alle oud-leden van het Voorburgs Jongerenkoor en Voix Jolies een concert en reünie organiseren waarbij we in de ochtend ‘toppers’ uit het VJ-verleden repeteren en om 16.00 uur tot uitvoering brengen tijdens een Finaleconcert. Aansluitend is een gezellig samenzijn om herinneringen aan VJ te delen, uiteraard met een hapje en drankje.

Heb jij ook bijzondere herinneringen aan VJ en wil je meezingen en/of aanwezig zijn bij deze ‘finale’ op 24 februari volgend jaar? Laat ons a.u.b. alvast weten:

  • Ik ben erbij en zing mee (repetitie in de Voorhof, Oude Kerk vanaf 10.30 uur), of
  • Ik kom graag naar het finaleconcert luisteren (16.00 uur) en ben bij de reünie (17.30 uur), of
  • Ik weet het nog niet zeker, noteer mij alvast voor…, of
  • Nee, ik ben er niet bij
  • Eventuele suggesties voor een lied dat je graag wilt zingen / horen
    N.B.: laat je inspireren door de repertoire-lijst van VJ !

We hebben intussen al een enthousiast overleg gehad met Frank de Groot. Hij gaat ook ‘een strijkje’ regelen om Due Madrigali van Hendrik Andriessen te kunnen uitvoeren!

Uiteraard worden ook andere oud-dirigenten benaderd om bij ‘Adieu VJ’ aanwezig te zijn.

Graag je reactie via info@voixjolies.nl

Bedankt voor jullie medewerking zover. Zeg het voort!

We komen bij jullie terug met nadere informatie.

We hopen van harte op veel belangstelling en enthousiasme!

Hartelijke groeten,

Ingrid den Hartog
Andreas Polman
Martien van Dijk