2005

_loc_kurhaus

Kerstavond Kurhaus in Scheveningen

Het VJ-optreden op kerstavond in het Kurhaus Hotel omvatte zoals gebruikelijk een gevarieerd programma met zowel oude kerstliederen, beroemde Engelse carols maar ook Amerikaanse moderne zetttingen van vaak oude kerstmelodieën.
Enkele stukken worden op de piano begeleid door dirigent Benjamin Bakker.

 

 

 

 

20051221_poster_k

20051221_telegraafKerstconcert Stationsbuurt Den Haag

Op uitnodiging van de Ondernemersvereniging Wagenstraat / Stationsweg trad Voix Jolies op met een breed kerstrepertoire van twee maal drie kwartier.

De Telegraaf van 22 december 2005: Stationsbuurt in sfeer
Glühwein, oliebollen, vuurkorven en kerstliederen. Het Haagse Huygenspark was gistermiddag alvast in kerstsferen. De ondernemersvereniging Wagenstraat en Stationsweg pakte het dit jaar groots aan. Werden er vorig jaar nog kerstliederen vanaf een paardentram ten gehore gebracht, dit jaar stonden er kraampjes en een grote tent. Daar trad een muziekgezelschap uit de Oekraïne op en zong het kamerkoor Voix Jolies.

 
20051216_poster_k

Kerstconcert Rotary Westland in ’t Woudt

Op uitnodiging van Rotary Club Westland verzorgde Kamerkoor Voix Jolies op 16 december een kerstconcert in de sfeervolle kerk van ’t Woudt. Voix Jolies bracht kerstmuziek in diverse stijlen – zowel klassieke kerstliederen van Praetorius, Da Palestrina en Bach als arrangementen van bekende Engelse carols en Amerikaanse kerstmelodieën
Bij dit concert werd samengewerkt met organist Gerard Bal. Het concert werd afgesloten met Nativity Carol van John Rutter waarbij Voix Jolies op orgel werd begeleid.

 

 

 

20050626_poster_k

Hollandse Meesters’ in Voorburg

Kort na de concerten in Finland, op zondag 26 juni, verzorgde Voix Jolies een programma met Nederlandse componisten uit de 20ste eeuw. Op het programma stonden werken van Diepenbrock, Strategier, De Klerk en anderen.
Van Henk Badings werden delen van de liederencyclus Maria uitgevoerd. Deze cyclus schetst het leven van Maria in veertien gedichten van o.a. Novalis en Rilke. De fasen in het leven van Maria en de visies van de componisten daarop worden op bijzondere wijze tot uitdrukking gebracht in dit werk voor koor, violoncello, fluit en solisten.

 

 

20050611_poster_k

20050608_poster_k‘Musiikkia Hollandista ja Suomesta’ in Helsinki

Voix Jolies was van 8 tot 12 juni 2005 in Finland waar een aantal concerten werd gegeven.
Het eerste concert was op 9 juni in de Töölön kirkossa in Helsinki, samen met twee Finse koren: Helsingin Laulun en Kilven Kuoron.

De drie koren brachten a capella werken van componisten uit eigen land. Voix Jolies zong a capella werken van Nederlandse componisten, veelal uit de 20ste eeuw: Badings, Manneke, Diepenbrock, Strategier en anderen. Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van Richte mich Gott (Mendelsssohn) en een spontane toegift met Käsailta.

 

‘Hollantilaisia Mestareita’ in Mikkeli20050609_poster_kp008_1_08

Op 11 juni trad Voix Jolies op in de Mikkelin tuomiokirkossa in Mikkeli.
Naast de werken die in Helsinki waren uitgevoerd stonden stukken als Prière van Ton de Leeuw op het programma.

Natuurlijk was er in Mikkeli ook tijd voor andere activiteiten ingeruimd zoals een boottocht over het uitgestrekte meer waar Mikkeli aan ligt.

 

 

 

20050504_poster_k

p008_1_10Herdenkingsconcert

Na het succesvolle herdenkingsconcert in 2004 kon een vervolg niet uitblijven. Op 4 mei 2005 presenteerde Voix Jolies in samenwerking met de Gemeente Leidschendam-Voorburg een herdenkingsconcert met het Requiem van Jean Gilles en twee anthems van Henry Purcell: ‘Rejoice in the Lord allway’ en ‘Remember not, Lord, our offences’.

Bij dit concert werd het koor begeleid door een voor deze gelegenheid samengesteld barokorkest van studenten oude muziek en een viertal solisten. Voix Jolies werd voor deze gelegenheid aangevuld tot een bezetting met 22 stemmen.

 

20050103_poster_k

Nieuwjaarsreceptie Gemeente

Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Leidschendam-Voorburg op maandag 3 januari bracht het koor een programma met onder andere een vooruitblik op het programma met Nederlandse componisten dat in het voorjaar van 2005 meerdere malen wordt uitgevoerd in Nederland en Finland.