Dirigent

Na het vertrek van Klaas-Jan de Groot werkten we met verschillende dirigenten, t.w. Stef Collignon en Wim van Herk. Vanaf oktober 2019 tot oktober 2023 stond ons koor onder leiding van Johannes Gierl.

Johannes Gierl studeerde Koordirectie in Salzburg, Den Haag, Stockholm en Amsterdam bij onder andere Jos van Veldhoven, Fredrik Malmberg en Daniel Reuss. Hij volgde masterclasses bij onder andere Hans Leenders, Daniel Reuss en Hervé Niquet. Tijdens deze masterclasses kreeg Johannes de kans te werken met professionele ensembles zoals het Vlaams Radio Koor en het Maastrichter ensemble Studium Chorale.

Naast zijn directiewerk is Johannes regelmatig actief als uitvoerend musicus, zowel als organist, pianist en zanger. Hij werkt als kerkmusicus in Duitsland en in Nederland en volgde lessen bij Pieter van Dijk en Johannes Landgren. Het zingen is voor Johannes meer dan alleen een bijvak. Tijdens zijn studie in Amsterdam studeerde hij zang bij Geert Berghs en sinds 2012 is hij lid van de Audi Jugendchorakademie in Duitsland. In maart 2019 heeft hij als ensemble-zanger deelgenomen aan het Meester & Gezellenproject in samenwerking met het Helsinki Chamber Choir.

Hij werkte als assistent-dirigent bij het Toonkunstkoor Amsterdam en bij het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Béni Csillag. Van 2018-2020 was hij dirigent van het Leids Cantate Consort. Als repetitor werkte hij voor onder andere Jos van Veldhoven en bij Peter Dijkstra’s kamerkoor Musa. Johannes werkt momenteel met diverse kamerkoren en koorgezelschappen in Nederland.