2004

_loc_kurhaus (1)Kerstavond Kurhaus, Scheveningen

Sinds 1979 is het VJ-optreden op kerstavond in het Kurhaus Hotel in Scheveningen een traditie. Ook dit jaar bracht Voix Jolies een gevarieerd kerstprogramma tijdens het diner in de sfeervolle Kurzaal.
Op het programma stond veel a capella muziek zoals de bekende Christmas carols en een aantal oude kerstliederen. Een aantal stukken werd op de piano begeleid door dirigent Benjamin Bakker. Uit de respons van het publiek bleek dat het optreden weer zeer gewaardeerd werd.

 

 

 

 
20041219_poster_k

Kerstconcert Leidschendam

Voix Jolies gaf op zondag 19 december 2004 een kerstconcert in de Petrus en Pauluskerk in Leidschendam. Op het programma stonden oude kerstliederen, met onder andere een dubbelkorig werk dat met het Mahakovich Ensemble werden uitgevoerd. Verder stond Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns op het programma. Het orgel werd bespeeld door de bekende organist Richard Ram.

Ondanks de vele andere kerstconcerten die in deze tijd worden gegeven werd het concert van Voix Jolies goed bezocht. Het publiek waardeerde het afwisselende programma dat werd afgesloten met een welgemeende toegift: Have yourself a merry little Christmas!

 

 

_loc_oranjehotelHerdenking Oranjehotel

Op zaterdag 25 september 2004 zong Kamerkoor Voix Jolies “Herr, nun lässest du deinen Diener in Friede fahren” van Mendelssohn en “Notre Père” van Duruflé bij de herdenking in het voormalige ‘Oranjehotel’ in Scheveningen.

 

 

 

 
benjaminExamenconcert Benjamin Bakker

Op maandag 21 juni zong Voix Jolies liederen van Brahms, Mendelssohn en Britten als onderdeel van het examen Koordirectie van dirigent Benjamin Bakker. Op 18 december 2004 vond het tweede deel van het examen plaats. Met het Leiderdorps Kamerkoor en een samengesteld barokensemble van het Koninklijk Conservatorium voerde Benjamin The Messiah van G.F.Handel uit waarna hij zijn diploma in ontvangst mocht nemen.

 

 

 

 

20040504_poster_kHerdenkingsconcert Voorburg

Als onderdeel van de 4 mei herdenking van de gemeente Leidschendam-Voorburg verzorgde Kamerkoor Voix Jolies in de Oude Kerk in Voorburg een concert met het Requiem van Fauré en drie prachtige liederen van Mendelssohn.
Om de muziek goed tot haar recht te laten komen, werd de bezetting van Voix Jolies voor dit project verdubbeld.

Mede dankzij de financiële steun van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Fonds 1818 en VSBfonds was dit concert gratis toegankelijk.

Het concert werd zeer goed bezocht en de reacties na het concert waren bijzonder enthousiast.